Η Σχολή
Για την προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης νέων ερευνητών στην επιστήμη και την τεχνολογία των ηλιακών κυψελών τρίτης γενιάς, καθώς και για την υπέρβαση των εθνικών ορίων και των φραγμών γραφειοκρατίας, μια ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων με ισχυρή και διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία στον τομέα αυτό, από διαφορετικούς Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Ινστιτούτα και στο πλαίσιο του MAESTRO MSCA ITN ίδρυσε το «European PhD School on Third Generation Photovoltaics-3GPVs PhD School». Οι Διοικητική Επιτροπή (MC) και η Επιστημονική Επιτροπή (SC) της σχολής περιλαμβάνουν μέλη από διαφορετικές χώρες.
Φ/Β τρίτης γενιάς
Λόγω της προοπτικής τους ως επιτυχημένης λύσης για τη μετατροπή της ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική ενέργεια, τα ηλιακά κύτταρα τρίτης γενιάς έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ερευνητών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τεχνολογιών ηλιακής ενέργειας.
Στόχοι της Σχολής
- Ένας από τους στόχους της Σχολής είναι να βραβεύσει με το σήμα «Ευρωπαϊκό Διδακτορικό Φωτοβολταϊκών PSC Τρίτης Γενιάς» υποψηφίους που έχουν ήδη βραβευτεί στο δικό τους Πανεπιστήμιο, οι οποίοι ολοκλήρωσαν με επιτυχία ένα υψηλής ποιότητας επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα για την επιστήμη και την τεχνολογία των ηλιακών κυττάρων. Αντίστοιχα, οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος που έχουν ήδη βραβευτεί στο δικό τους Πανεπιστήμιο με διατριβή για τα ηλιακά κύτταρα, είναι δυνητικά επιλέξιμοι για να λάβουν την ετικέτα του «Ευρωπαϊκού διδακτορικού στα Φωτοβολταϊκά Τρίτης Γενιάς»
- Προώθηση της υψηλής εξειδίκευσης νέων ερευνητών στη μετατροπή ηλιακής ενέργειας σε ηλεκτρική.
- Αναγνώριση του επίτευγματος αυτής της υψηλής εξειδίκευσης απονέμοντας στους Υποψηφίους Σχολής το σήμα «Ευρωπαϊκό Διδακτορικό στα Φωτοβολταϊκά Τρίτης Γενιάς».
- Υποστήριξη της πορείας υψηλής εξειδίκευσης των Υποψηφίων Διδάκτωρ μέσω της διοργάνωσης θερινών σχολείων, εργαστηρίων και σεμιναρίων που απευθύνονται ειδικά
- Αναζήτηση κεφαλαίων/επιχορηγήσεων χρήσιμων για τη δημιουργία νέων ευκαιριών για υποψηφίους διδάκτορες (π.χ. επιχορήγηση διδακτορικού, κεφάλαια κινητικότητας, κεφάλαια για την υποστήριξη της οργάνωσης θερινών σχολείων, εργαστηρίων κ.λπ.).
- Προώθηση συνεργασίας με πιθανούς ενδιαφερόμενους φορείς (π.χ. επιχείρηση που δραστηριοποιείται σε DSSC, PSC, τεχνολογικό τομέα OSC, εταιρείες/αρχές διαχείρισης ενέργειας) προκειμένου να αυξηθούν οι ευκαιρίες απασχόλησης για νέους ερευνητές.
Ο συντονισμός της Σχολής πραγματοποιείται από το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Για περισσότερες πληροφορίες για την σχολή μπορείτε να πλοηγηθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα τους.